Новий проект інтер’єру старої квартири

Новий проект інтер'єру старої квартири

Часи змінюються – сім’ї ростуть, інтер’єри застарівають. Будинок, який цілком влаштовував вас десять років тому, сьогодні може сприйматися як пережиток минулого. Саме з такою проблемою зіткнулися декоратори Анна Муравіна і Лада Гусєва.

Текст: Анастасія Ромашкевич · 8 вересня 2007

Фото: Михайло Степанов.

З самого початку цей проект обіцяв суцільні неприємності. Ганні і Ладі було потрібно привести в порядок будинок, який свого часу був куплений з обробкою і меблюванням, вірою і правдою прослужив господарям десять років, а потім застарів – морально і функціонально. «Немає нічого гіршого, чим переробляти чужу роботу, – каже Анна. – За такі проекти краще взагалі не братися, але ми давно дружимо з цими замовниками і не могли їм відмовити ». Головна складність полягала в тому, що господарі не хотіли залишати своє житло на час ремонту, тому брудні будівельні роботи довелося звести до мінімуму. Декоратори наносили точкові удари – туди, де це було життєво необхідно. «Будинок хоч і великий, але влаштований він був безглуздо, – розповідає Анна. – Маса місця пропадала даремно, а кухня при цьому була крихітною і темної. Довелося розширювати її за рахунок сусідньої кімнати. Або ось ще приклад: раніше, щоб поснідати в саду, господарям потрібно здійснювати марш-кидок через весь будинок. Тепер потрапити на вулицю можна прямо з їдальні – ми перетворили одне з її вікон в двері ».

фото 1 Галогенна закарнизне підсвічування, спотворювати їдальню, в ході ремонту була демонтована. Замість неї під стелею з’явилася люстра. Всю меблі теж довелося замінити. Від колишніх часів тут збереглися лише портали, прикрашені ліпниною з білого шамоту, і Розпис на стелі.

фото 2 Інтер’єр зимового саду практично не змінився. Декоратори лише доповнили його килимом від Baker і римськими шторами з тканини Romanex.

Новий проект інтер'єру старої квартири

фото 3 Вид з їдальні на кухню.

Саме будівництво зайняла не більше півтора місяців, але в цілому процес розтягнувся на цілий рік. «Доводилося працювати уривками: коли замовники відправлялися в чергову поїздку, ми мчали на об’єкт і намагалися встигнути якомога більше», – говорить Марія Адріанова, яка займалася проект. При цьому будівельники не раз зривали всі плани і не встигали обернутися до повернення господарів. «Такі затримки просто неминучі, – в один голос стверджують Анна і Марія. – Ідеальних будівельників в природі не існує. До речі, в Росії вони ще не найгірші. Зараз ми оформляємо будинок на Майорці – ось там справжній жах. Іспанці працюють від сили дві години на день, решту часу у них сієста. У порівнянні з ними наші cтроитель – просто ангели ».

Втім, мало хто погодиться терпіти присутність таких «ангелів» в своєму будинку. «Ця історія стала серйозним випробуванням не тільки для нас, але і для замовників, – говорить Анна. – Поставте себе на їх місце: ви виходите до сніданку і натрапляєте на незнайомого мужика в будівельній робі, який тягне на спині мішок з цементом. У такій ситуації хочеться вбити всіх. І в першу чергу – декораторів! На щастя, господарі будинку – люди з гумором і філософським поглядом на життя. Тому ми вижили ».Сложностей вистачало і без будівництва. До ремонту будинок являв собою подобу похмурого лицарського замку: велика кількість темного дерева, височенні шатрові стелі, нескінченні гобелени і чорні ковані люстри. Частина стін була облицьована декоративним цеглою. З якоїсь загадкової причини все це пишність висвітлювалося закарнізний галогенними лампами, які давали неприємний холодний світло. «Особливо моторошно виглядала їдальня, де ніяких інших джерел світла не було. Господарі просто боялися заходити в цю кімнату і їли виключно на кухні ». Однак проблема полягала навіть не в тому, щоб усунути ці «пережитки минулого», а в тому, щоб зберегти приємні для ока деталі, яких в інтер’єрі теж було чимало. «Якість обробки в будинку було дуже високим, – каже Анна. – Наприклад, спальню прикрашали дерев’яні різьблені панелі, викинути які у нас просто рука не піднялася. Ми «розчинили» їх в просторі, тонований білою фарбою ». Також було вирішено зберегти дерев’яну обшивку стін в кабінеті і розпис стелі в вітальні. Присутність подібних деталей задавало жорсткі стилістичні рамки. «Зробити тут щось суперсучасне ми вже не могли. Правда, ні у нас, ні у замовників таких бажань не було спочатку. Ми відразу зійшлися на тому, що заміському способу життя найкраще відповідає тпопорадиційний інтер’єр ».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code